Stop 5G București

Cum prevenim și reparăm daunele produse de radiații?

La ora actuală pe Planeta există radiații electromagnetice care acoperă aproape toată gama de frecvențe din spectrul electromagnetic, pornind de la frecvențe foarte joase până la gama microunde.

Tehnologia modernă folosește unde electromagnetice in toate aplicațiile sale. Majoritatea radiațiilor pe care le generează au efecte nocive asupra organismului uman.

Multe persoane se gândesc ce măsuri pot lua pentru limitarea riscurilor de îmbolnăvire. Dezvoltarea rapidă a tehnologiei a transformat radical lumea în care trăim.

Ca efect secundar, suntem expuşi radiaţiilor, iar de cele mai multe ori, nici măcar nu conştientizăm.

În lumea ştiinţifică există dezbateri aprinse privind efectele nefaste ale aparatelor electrocasnice, ale telefoanelor mobile şi ale testelor medicale cu raze X, care au devenit parte din societatea de astăzi. Specialiştii cad însă de acord asupra unui lucru: dacă le folosim în exces, ne asumăm un risc.

Toate aparatele electrocasnice aflate în priză emit unde electromagnetice, fie că este vorba de cuptorul cu microunde, de fierul de călcat sau de computer.

Problema este cât de intense sunt aceste câmpuri şi cum interferează ele cu undele electromagnetice pe care le foloseşte în mod natural creierul”, subliniază Radu Braga, cercetător în neuroştiinţe la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

AFLĂ NIVELUL RADIAȚIILOR

Pentru a afla nivelul radiațiilor din locuință, de la locul de muncă sau din alt loc in care petreceți mult timp din zi, se impune efectuarea unei măsurători de câmp electromagnetic. Dupa efectuarea măsurătorilor, dacă va fi necesar, se va putea alege soluția de protecție adaptata propriilor nevoi, conform indicațiilor specialițtilor din domeniu.

Spre exemplu, daca in fața ferestrei se afla o antenă de telefonie mobilă sau un stâlp radar, se va realiza o ecranare a radiațiilor de frecvență înaltă prin folosirea unei perdele antiradiatții Swiss Shield.

Această perdea arată ca una obisnuită, însă țesătura conține o structură metalică vizibilă la microscop, alcătuită din cupru acoperit cu argint, care reflectă undele electromagnetice într-un procent foarte ridicat.

Dacă se dorește să se protejeze o cameră de radiațiile electromagnetice produse de surse existente la vecini sau de cablurile și prizele electrice, va trebui să se folosească vopseaua antiradiații Yshield care se va conecta la sistemul de impamantare al locuinței.

Este cunoscut faptul că organismul este cel mai vulnerabil in perioada nocturnă de odihnă. Pentru a ne proteja de radiațiile electromagnetice pe perioada somnului, cea mai la îndemană soluție este utilizarea unui baldachin antiradiații din țesatura transparenă SwissShield și un covor antiradiații YShield, creând practic o cuscă Faraday.

Este greu sa ne mai imaginam astazi o lume fara electricitate sau fara comunicatii wireless. Ceea ce putina lume constientizeaza este faptul ca utilizarea acestor tehnologii duce la crearea unui camp electromagnetic artifical, din ce in ce mai mare, si care este prezent tot timpul in jurul nostru, fie ca ne referim la spatii inchise (casa, birou, masina), fie la spatii deschise.

Cu sau fara vointa noastra, corpul nostru este expus actiunii radiatiilor electromagnetice.

Împământarea organismului, precum şi consumul de alimente şi de suplimente corespunzătoare îmbunătăţesc rezistenţa la EMF- uri. Împământarea este o practică excelentă de a ţine la distanţă efectele dăunătoare ale câmpurilor electromagnetice. Pur şi simplu trebuie să stai desculţ pe iarbă sau să mergi pe nisipul de la malul mării, pentru cel puţin zece minute pe zi.

De acum ne este mult mai simplu sa ne protejam de radiatiile electromagnetice produse de radare, antenele de telefonie mobila, retelele fara fir, emitatoarele de radio si TV, cablurile de inalta tensiune.

1. Scoate din priză toate aparatele electrocasnice pe care nu le foloseşti, întrucât acestea emit unde electromagnetice chiar şi atunci când sunt oprite.

2. Nu ţine televizorul sau calculatorul în camera în care dormi. Sau nu adormi cu televizorul aprins.

3 .Păstrează o distanţă de minimum 30 de centimetri de aparatele electrice pe care le foloseşti, deoarece la această distanţă câmpul electromagnetic nu mai este atât de puternic, iar efectul asupra corpului este mai mic.

4 .Nu-i da copilului tău propriul telefon mobil. Riscurile utilizării în exces a acestor aparate este mai mare în cazul celor mici decât în cazul adulţilor.

5 .Limitează pe cât posibil convorbirile la telefonul mobil. Iar dacă acest lucru nu este posibil, foloseşte accesoriile hands-free. Cu cât ţii celularul mai departe de corp, cu atât câmpul electromagnetic este mai puţin puternic. De exemplu, dacă ţii mobilul la cinci centimetri de corp, intensitatea câmpului scade cu 75%, iar dacă îl ţii la o distanţă de un metru, scade cu 98%.

6. .Nu adormi cu telefonul mobil în pat sau pe noptieră.

7. Evită să foloseşti telefonul mobil atunci când semnalul este slab, deoarece acesta va folosi mai multă energie pentru a încerca să se conecteze la reţea.

8. Nu ţine laptopul pe genunchi, mai ales dacă foloseşti internet Wi-fi (fără cablu). Câmpul de radiofrecvenţă emis de astfel de aparate este aproximativ egal cu cel emis de cuptoarele cu microunde (2.400 Mhz), dar undele sunt scurte şi puternice.

9. Este recomandat să nu locuieşti la o distanţă mai mică de 100 de metri de stâlpii-antenă.

10 .Expunerea la radiaţiile X cu care se fac radiografiile şi tomografiile computerizate trebuie redusă la minimum. Radiografiile şi CT-ul trebuie efectuate numai dacă este absolută nevoie şi numai la indicaţia medicului.

Împământarea organismului, precum şi consumul de alimente şi de suplimente corespunzătoare îmbunătăţesc rezistenţa la EMF-uri.

– Împământarea este o practică excelentă de a ţine la distanţă efectele dăunătoare ale câmpurilor electromagnetice. Pur şi simplu trebuie să stai desculţ pe iarbă sau să mergi pe nisipul de la malul mării, pentru cel puţin zece minute pe zi.

– O alimentaţie bogată în substanţe nutritive este de asemenea extrem de importantă. Iată care sunt substanţele şi superalimentele care te protejează împotriva radiaţiilor electromagnetice:

– Iodină -Vitamina D3, – Legume marine, – Spirulină, – Fructe noni, – Curcumină, – Complex de vitamine B, – Melatonină, – Tulsi (Busuioc Sfânt), – Acizi graşi Omega-3, – Glutationă,

– Sulf, – Seleniu, – Zinc.

În plus, consumul ridicat de alimente ORAC (cu o capacitate radicală de absorbţie a oxigenului)este vital pentru prevenirea şi vindecarea leziunilor de la nivelul ADN- ului, provocate de EMF. Alegerile recomandate de specialişti includ:

– anghinare, afine, fasole roşie, nuci pecan, seminţe de rodie, rozmarin, sparanghel, fructe de pădure, nuci, prune, legume crucifere, scorţişoară, broccoli şi coriandru. Întotdeauna, selectaţi alimentele pentru puterea lor nutritivă!

Chiar dacă trăieşti într-o eră a conexiunilor Wi-Fi şi a gadgeturilor care emit câmpuri electromagnetice, nu trebuie să devenim victima unui pericol invizibil.

Adoptarea unui regim alimentar corespunzător, plimbarea desculţ pe iarbă şi decuplarea electrocasnicelor oricând este posibil – iată trei măsuri care sunt la îndemâna oricui şi presupun un efort minim. Făcând aceşti paşi proactivi, stilul de viaţă modern nu îşi va mai pune amprenta negativă într-un mod atât de pregnant asupra organismului uman.

Aşadar, protejarea de câmpurile electromagnetice este un aspect esenţial pentru bunăstarea organismului uman.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *