Stop 5G București

Acțiuni în instanță

PROCESE INTENTATE, PROCESE CASTIGATE HOTARARE DEFINITIVA

Telekom Mobile SA obligata sa demonteze antenele GSM de pe un bloc din Bucuresti-Contractul cu Asociatia anulat

Telekom Mobile SA obligata sa demonteze antenele GSM – Tribunalul Bucuresti mentine decizia de demontare a unei antene GSM de pe un imobil din Bucuresti.

Undele GSM sunt nocive iar pentru ca TELEKOM MOBILE S.A nu a putut sa faca dovada contrara, conform practicii CEDO, instanta a dispus atat constatarea nulitatii actului semnat cu asociatia de proprietari prin care erau montate antelene GSM ale TELEKOM S.A dar si obligarea TELEKOM MOBILE SA la demontarea in termen de 60 de zile de la ramanarea definitiva a hotararii, a antenelor GSM de pe acoperisul blocului.

Scriam acum un an de zile, in noimebrie 2017 ca discutam despre o premiera in cazul TELEKOM S.A referitoare la obligarea companiei la demontarea antenelor.

Dupa un an, Tribunalul Bucuresti mentine hotararea si anuleaza dreptul de a mentine acele antene pe blocul de locuinte. In caz contrar, daca antenele nu vor fi retrase, dupa cele 60 de zile vom pune in executare hotararea si le vom muta noi, pe costul lor.

Vededeti solutia mai jos.

22.11.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: C 6 Civil
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: 


Admite, în parte, actiunea. Constată nulitatea absolută a actului aditional nr. 2/2015 la contractul de locatiune nr. CR **/BA SA din data de 12.10.2005. Obligă pârâta Telekom România Mobile Communications S.A. la demontarea si mutarea antenei GSM instalată pe terasa blocului******************** în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri judecătoresti.

Autorizează reclamantii să demonteze si să mute antena GSM pe cheltuiala pârâtei Telekom România Mobile Communications S.A., dacă acesta nu execută lucrarea de bunăvoie în termenul de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Respinge ca neîntemeiată cererea de obligare a pârâtei Telekom România Mobile Communications S.A. la plata de daune cominatorii. Respinge cererea de furnizare a documentelor ca rămasă fără obiect. Respinge ca neîntemeiată cererea de obligare a pârâtelor la plata daunelor morale în cuantum de 40.000 Euro pentru prejudicii aduse onoarei, demnităţii sau reputaţiei. Obligă pârâtele la plata către reclamanti a cheltuielilor de judecată în cuantum de 3873,56 lei, contravaloare taxă judiciară de timbru pentru cererile admise, precum si suma de 1.000 lei, contravaloare onorariu avocat.

Apelul prin care sentinta a ramas definitiva – 

15.11.2018Ora estimata: 08:30
Complet: Apel 18
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de Asociaţia de Proprietari Bl. 21 A ca nefondat. Respinge ca nefondat apelul formulat de Niculae Ioana. Respinge apelul formulat de Telekom. Respinge ca nefondat apelul formulat de reclamanţii GHeban. Definitivă.

Pronunţată in şedinţă publică, azi 15.11.2018.
Document: Hotarâre  3802/2018  15.11.2018

Sunt multe mituri si adevaruri in jurul antenelor GSM, insa un lucru este cert, ele au o probabilitate de a afecta sanatatea.

Aflati cum sa obligati compania de telefonie mobila sa demonteze antena GSM de pe blocul dvs.?

Cateva argumente – Telekom Mobile SA Obligata Sa Demonteze Antenele GSM

Antele GSM Pot Afecta Sanatatea  este principalul argument pe care l-am folosit in actiunea noastra! NU poate fi pus pe primul loc un contract iar sanatatea unui om(unor oameni) pe loc secund! 

Extras – Reclamantul a aratat ca este proprietarul apartamentului nr. […], situat in Bucuresti, […], iar pe terasa blocului, deasupra locuintei sale, sunt montate mai multe antene GSM aflate in proprietatea paratei. Se considera ca se impune ridicarea echipamentelor avind in vedere nocivitatea larg recunoscuta si chiar demonstrata a acestui tip generator de campuri electromagnetice. Chiar si existenta unui risc potential justifica indepartarea antenelor. Se invoca dreptul la viata si sanatate, la  proprietate, de acces la instanta.

Regula ar fi ca aceste antene sa nu mai existe deloc pe blocurile de locuinte!  Aveti o problema similara de drept, apelati intodeauna doar la avocati specializati desfiintare antene gsm si in astfel de litigii.

Opinia specialistului : (Irma Csiki secretar ştiinţific la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti):
“Antenele GSM produc radiatii elecromagnetice, neionizante. Acestea transportă energie, care penetrează în tesutul uman la diferite adancimi. Energia pe care o cedează este sub forma de caldură. Organismul are mecanismele prin care îşi reface echilibrul termic. Însa nu stie sa lupte cu temperaturile locale. “, a explicat Irma Csiki secretar ştiinţific la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti într-un articol publicat în România Liberă din 26 octombrie 2006. “Experimentele pe animale au arătat ca încălzirea locala este de cam un grad Celsius”, a continuat cercetătoarea.

Telekom Mobile SA Obligata Sa Demonteze Antenele GSM dupa urmatoarea motivare – “Această încălzire produce o inhibare a unei proteine (P53), care are rolul de a repara defectele ADN si deci respectiva proteina previne cancerul. Insa e bine sa se evite atât mobilele, cat si antenele din preajma copiilor, a femeilor însărcinate si chiar a bătrânilor, deoarece pot afecta celule in creştere, iar celula care inhiba nu-si mai realizează efectul pozitiv. Adică nu mai poate repara ADN-ul si exista posibilitatea producerii celulelor malformate, care in timp duc la cancer”, a mai adăugat cercetătorul ştiinţific. „Ce este mai grav e faptul ca pentru astfel de radiaţii nu avem simţuri, nu le percepem. Iar efectul îl vezi peste ani, 10-15. Te trezeşti ca ai cancer fără sa ştii de ce. Sigur, pe de alta parte, utilizarea telefonului mobil poate avea şi alte efecte dăunătoare. Jumătate din energie se distribuie in partea urechii. De aceea, daca vorbim mult, simţim căldura si o senzaţie de disconfort, ameţeala”.

Av. Drd. CUCULIS

Aveti o problema juridica similara? Puteti formula si adresa o intrebare unui avocat specializat, urmarind linkul de aici.

Pentru alte situatii juridice va rugam sa completati formularul de mai  jos pentru ca problema dvs. juridica sa fie transferata catre un avocat specializat.

https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/antenele-si-tehnologia-5g-vs-sanatatea-oamenilor-si-dreptul-la-viata/