Stop 5G București

Revendicări

Împreună cu Coalitia STOP5G Romania, Asociatia ANGEL, Asociatia ProConsumatori si orice alta organizatie din Romania care a facut demersuri sau a depus memorii, petitii, adrese, proceduri prealabile sau actiuni in Instanta pentru stoparea oricarei forme de promovare legislativa, tehnologica sau de orice fel a Tehnologiei 5G in Romania, in Europa si pe planeta Pamant, pentru realizarea oricăror demersuri instituționale și mediatice, naționale și internaționale, pentru apărarea drepturilor constituționale ale cetățenilor români

SOLICITAM:

 1. REVOCAREA, SUSPENDAREA SI ANULAREA HG 429/2019 a TUTUROR ANEXELOR CE O INSOTESC PRECUM SI A TUTUROR ACTELOR SUBSECVENTE.
 2. Să se aplice și in România Principiul Precauției, așa cum s-a procedat și în alte state și orașe europene în privința tehnologiei 5G.
 3. Oprirea oricărui demers de implementare a acestei tehnologii în România în lipsa unor dovezi solide, incontestabile că ea este sigură.
 4. IN MOD EXPRES ca institutiile: Avocatul poporului, Ministerul Sănătății, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Consiliul Concurenței (si Ministerul Mediului si protectiei ecosistemului?!).
 5. Să se autosesizeze și să intervină cu celeritate în toate initiativele legislative care promoveaza tehnologia 5G in Romania si in Europa interzicând implementarea tehnologiei 5G înainte de a exista dovezi pe termen lung că implementarea acesteia nu este nocivă.
 6. Publicarea imediată a tuturor locațiile stațiilor de radiocomunicație ale infrastructurii telecom din Romania și a benzilor de frecvențe pe care operează, ANCOM având aceste date, conform obligațiilor care le revin operatorilor prin Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 353/2015 privind procedura de acordare a drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio.
 7. Oprirea oricăror demersuri legislative care permit operabilitatea tehnologiilor 5G.
 8. Evaluarea impactului asupra mediului și sănătății publice înainte de introducerea tehnologiei și a infrastructurii 5G.
 9. Inițierea unor studii științifice independente asupra impactului radiațiilor EMF asupra sănătății.
 10. Reevaluarea și actualizarea limitelor de impact ale radiațiilor asupra sănătății stabilite prin acte normative și participarea cetățenească.
 11. Reprezentare și control democratic al ANCOM.
 12. Reglementarea adecvată a amplasării infrastructurii telecom pe condominii, domeniul public astfel încât să se asigure un înalt standard de protecție a persoanelor, inclusiv la locul de muncă.
 13. Informarea și punerea în dezbatere publică a standardelor tehnice astfel încât comunitățile să decidă prin consultări/referendum infrastructura tehnică.
 14. Declasificarea și comunicarea publică a tuturor documentelor și strategiilor referitoare la tehnologia 5G.
 15. Nu suntem de acord cu vinderea frecventelor radio (ANCOM tot anunta licitarea spectrelor).
 16. Nu suntem de acord cu instalarea nici unei antene 4G si ne opunem categoric implementarii tehnologiei 5G.

Deoarece nu există nici o dovadă stiintifica asupra lipsei de impact asupra sanatatii si ecosistemului din cauza propagarii non stop a radiatiilor electromagnetice aflate deja in continua crestere:

Tehnologia 5G face parte din arsenalul militar si va asigura controlul total a intregii planete.

Aceste revendicari sunt si au fost depuse si adresate de echipa stop 5G Romania, ONG uri, persoane fizice si persoane publice, cercetatori, oameni de stiinta din Romania, la:

Prim-Ministru Ludovic ORBAN

Președinte al ANCOM Sorin GRINDEANU,

Președinte Klaus IOHANNIS,

Ministru al Transporturilor (fost Minister al Comunicatiilor),

Minsitru al Sananatatii Victor COSTACHE,

Ministru al Muncii Violeta ALEXANDRU,

Ministru al Mediului, Costel ALEXE

Presedinte al Consiliului Concurentei,

Guvernul României

Avocatul Poporului

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului

Parlamentului Romaniei

 

SUSTINEM DEMERSURILE PREZENTE SI VIITOARE pe

25 IANUARIE 2020 zi care a fost declarata

ZIUA INTERNATIONALA impotriva tehnologiei 5G.

In toate tarile, in toate orasele toti cetatenii vor fi prezenti in zonele centrale ale oraselor.