Stop 5G București

Petiții

Cerem interzicerea implementării și dezvoltării rețelei 5G în România!

Semnează Petiția

▶ Trecerea de la etapa 3G la 4G nu înseamnă același lucru cu trecerea de la 4G la 5G. Tehnologia 5G nu înseamnă doar 3,5 – 5,5 GHZ ci poate include echipamente care emit până la 24GHZ și chiar mai sus, până la 71GHZ.
Față de standardul actual de 2,4 GHZ unde avem lungimi de undă de 12 cm, pentru 5G, lungimea de undă digitală scade la câțiva milimetri, chiar spre zecimi și sutimi de milimetru, odată cu creșterea frecvenței – este un raport invers cantitativ.
Însă, această lungime de undă, se apropie tot mai mult de dimensiunile microscopice ale țesuturilor, celulelor și neuronilor provocând o serie de efecte biologice extrem de grave, în absolut orice organism viu, prin fenomenul de rezonanță.

O altă problema majoră este faptul că, odată cu creșterea frecvenței, scade și distanța de propagare. Prin urmare, se impune creșterea puterii de emisie și o densitate mult mai mare de antene/turnuri 5G, acest lucru generând un câmp de radiație mult mai vast și intens decât până acum.

▶ Predicţiile meteo ar putea fi serios afectate de introducerea reţelelor de internet mobil 5G la nivel global, atrage atenţia Tony McNally, cercetător din cadrul European Centre for Medium-Range Weather Forecasts in Reading (ECMWF). Mai multe aflați din acest articol.

▶ Multe țări au respins deja această tehnologie. Nici românii nu au nevoie de ceva atât de nociv.
Planurile de implementare a unui proiect-pilot de furnizare a internetului wireless la viteză 5G în Bruxelles au fost oprite din cauza temerilor legate de sănătatea cetățenilor.
„Nu pot încuraja o asemenea tehnologie, dacă standardele de radiații, care trebuie să protejeze cetățeanul, nu sunt respectate, cu sau fără 5G”, a declarat ministrul Mediului, Céline Fremault. „Locuitorii din Bruxelles nu sunt niște cobai, să le pot vinde sănătatea pentru profit. Nu putem lăsa loc nici unei îndoieli”, a adăugat aceasta. Articol complet din BrusselsTimes aici.

▶ Firma de asigurări Lloyds din Londra, una dintre cele mai mari firme de asigurări din lume, refuză să asigure riscurile de sănătate cauzate de tehnologiile 5G wireless.
Ce ştie Lloyd’s of London şi nu ştim noi?
Juriștii de la Lloyd trebuie să fi citit rezultatele cercetărilor publicate în BioInitiative Report pe care le puteți studia aici
Raportul detaliază efectele biologice pe care le are expunerea la frecvențe radio și radiație de tip 5G printre care se numără disfuncţia celulară, formarea de radicali liberi ce duc la o multitudine de alte probleme de sănătate.
Acest raport a fost întocmit de 29 de cercetători din întreaga lume. Printre aceștia se află specialiști ce dețin peste 10 licenţe medicale, multiple doctorate și masterate în știință.

▶ Astrofizicianul Aurélien Barrau trage un semnal de alarmă sever cu privire la tehnologia 5G.
Pe 10 martie 2019, astrofizicianul a postat pe contul sau de Facebook reacţia sa la vestea lansării tehnologiei 5G.
RO l “Deci ne pregătim pentru reţeaua de telefonie 5G. Activ. Cu frenezie si nerăbdare! Vom monta nenumărate antene, le vom distruge pe cele vechi, vom înnoi totul. Acesta este arhetipul care duce la dezastru. Incapacitatea noastră structurala de a spune: e destul, nu avem nevoie, nici nu tânjim după această placere inutila, respingem această idee letala, conform căreia tot ce este tehnologic posibil trebuie musai și pus în practică, doar de dragul purului consumism. Întrebarea nu este dacă să construim stații termale nucleare sau eoliene ca să alimentăm toate acestea.
Trebuie sa înţelegem cum să eliminăm această infatuare suicidară (această sfidare a zeilor) de a crea nevoi materiale, care devin prioritare dezastrului nebunesc potrivit căruia ele funcţionează în mod necesar pentru existența. Chiar si cu o sursa perfect “curata” de energie, efectul implementării lor ar fi dramatic. Tehnologia 5G ucide. Nu din cauza efectelor undelor asupra sanatății umane. Ci sub forma unei creaţii artificiale a unei nevoi arbitrare, cu consecinţe devastatoare. Deja am ucis 70% din ceea ce existâ (fără a pune la socotealâ încălzirea globală). Preferăm viaţa sau viteza reţelei mobile? Este (aproape) atât de simplu.
Postarea sa originală este aici.

▶ Una dintre caracteristicile 5G este că MMW este deosebit de posibil să fie absorbit de plante precum și în apa de ploaie. Atât oamenii, cât și animalele consumă plante ca sursă de hrană. Efectele MMW asupra plantelor ne-ar putea lăsa cu alimente care nu pot fi consumate în siguranță, ele fiind toxice.

Gândiți-vă la efectele OMG-urilor (Organisme Modificate Genetic) cu steroizi. Apa care cade din cer pe aceste plante va fi, de asemenea, iradiată. Un studiu din 2010 privind răsadurile a arătat că expunerea la frecvențe radio a generat necroza frunzelor plantelor aflate sub observație. Sursa aici.

▶ Un alt studiu armean a constatat că MMW-urile cu intensitate scăzută ”invocă modificări ale spectrului izoenzimelor peroxidază ale vlăstarilor de grâu.„ Peroxidaza este o proteina de stres existentă în plante. Rezultatele spun că 5G va la fel de dăunătoare pentru plante cum este pentru oameni.

▶ Implementarea rețelei globale fără fir 5G necesită lansarea de rachete pentru poziționarea sateliților pentru 5G. Acești sateliți au o durată scurtă de viață, care ar necesita o desfășurare mult mai mare decât ceea ce vedem în prezent. Un nou tip de motoare cu rachete cu hidrocarburi care se așteaptă să alimenteze o flotă de rachete suborbitale ar emite carbon negru care „poate provoca schimbări potențiale semnificative în circulația atmosferică la nivel mondial și în distribuția de ozon și temperatură”, potrivit unui studiu californian din 2010 . Conducta de evacuare a rachetelor în stare solidă conține clor, care distruge de asemenea ozonul.

▶ Începând cu anul 2000, au apărut rapoarte despre păsările care își abandonează cuiburile și au fost semnalate probleme de sănătate ale acestora precum ” deteriorarea penelor, problemele de locomoție, dispariția unor specii și moartea în număr îngrijorător a altor specii”, spune cercetătorul Alfonso Balmori. Speciile de păsări care sunt afectate de aceste niveluri scăzute, radiațiile neionizante cu microunde sunt, de exemplu, vrăbii de casa și berzele.

▶ În afară de păsări, populația în scădere a albinelor este, de asemenea, asociată cu această radiație EMF neionizantă. Reduce capacitățile de reglare a ouălelor reginei, ceea ce duce la scăderea puterii de colonizare și extindere.

Un studiu realizat de Colegiul Loyola din Chennai în anul 2012 a concluzionat că, din 919 de studii efectuate pe păsări, plante, albine și alte animale și pe oameni, 593 dintre acestea au arătat impactul îngrijorător a radiațiilor RF-EMF.

▶ O lungă serie de studii care prezintă riscurile și nocivitatea acestei tehnologii sunt sintetizate aici.

▶ Pe data de 3 iunie, la Piatra Neamț, a avut loc loc conferinţa cu tema „Comunicaţiile fără fir: efecte asupra sănătăţii. Tehnologia 5G – Pericol pentru viaţă”. Este primul eveniment național pe această temă.

Invitaţii evenimentului, lect. univ. dr. ing. Andrei Drăgulinescu, cercetător în inginerie electronică, conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori și specialistul în bioelectronica și micronutritie, Adrian Vornicu au discutat despre ceea ce înseamnă tehnologia 5G, poluarea electromagnetică și riscurile asupra organismelor vii. Îi puteți urmări în această înregistrare completă a conferinței.

▶ Riscurile noii tehnologii de mare viteză, prezentată atât de atractiv în reclamele de la TV sau pliantele de marketing ale companiilor de telefonie mobilă, sunt enorme pentru oameni și mediu. Cei care susțin și promovează implementarea 5G au ca principal argument (public și de marketing) transferul de date în cantități mari și foarte rapid. Acest lucru nu este necesar sau util pentru nevoile actuale ale abonaților, mai ales, având în vedere impactul major pe care rețeaua 5G îl are asupra sănătății oamenilor și mediului. 4G este suficient.

▶▶▶ Astfel, cerem interzicerea dezvoltării acestei rețele în România. De asemenea, cerem ANCOM să nu adopte decizia privind organizarea procedurii de acordare a licenţelor, respectiv stabilirea condiţiilor de acordare a drepturilor de utilizare a frecvenţelor şi a altor acte normative necesare.
Cerem Ministerului Mediului să revizuiască studiile care demonstrează nocivitatea acestei tehnologiii pentru oameni și mediu și să refuze dezvoltarea ei în România, așa cum autoritățile RESPONSABILE din alte țări au făcut-o! Nici românii nu doresc să fie cobaii companiilor de telefonie mobilă!

Semnează Petiția